Design-huoneet

d

Design-huoneet ovat sijoitettu poliisitalon vanhoihin toimisto- ja työhuonetiloihin. Jokainen huone on yksilöllisesti sisustettu ihastuttava taidonnäyte. Inspiraation hotellimme ja huoneiden sisustukseen ovat antaneet nimekkäät suomalaiset muotoilijat, kuten Tapio Wirkkala, Kaj Franck, Ilmari Tapiovaara, Nanny Still, Gunnel Nyman, Birger Kaipiainen ja Erik Bruun. Huonevaraus sisältää aamupalan, Wi-Fin, saunan sekä ilmaisen parkkipaikan. Kaikki huoneemme ovat savuttomia. Osaan huoneista lemmikit ovat tervetulleita. 

Tapio

/ Tapio Wirkkala (1915-1985)

Hangon oma poika oli Suomen modernin teollisuuden johtava hahmo, jonka lasi-, puu- ja hopeaesineet lumosivat kansainväliset muotoilupiirit 1950- ja 1960 -luvulla ja loivat pohjan suomalaisen designin voittokululle. 

2 hengen huone

03

04

Maija

/ Maija Isola (1927-2001)

Isola on Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia tekstiilitaiteilijoita ja näkyvä osa suomalaista visuaalista ympäristöä. 38-vuotisen elämäntyönsä hän teki Marimekko Oy:ssä ja hänen kangasmallinsa ovat edelleen merkittävä osa Marimekon tuotantoa. 

2 hengen huone

Saara

/ Saara Hopea (1925-1984)

Hopealla oli muotoilijana kaksi uraa. Hän toimi sekä lasi- että korusuunnittelijana. Lasisuunnittelijana hän toteutti sekä sarjatuotettua lasia että uniikkia taidelasia pääasiassa Nuutajärven lasitehtaalle. Hopean isä oli kultaseppä, jonka kuoltua hän siirtyi hoitamaan isänsä kultasepänliikettä Porvooseen. Korusuunnittelijana hän tuli tunnetuksi näyttävistä isokokoisista hopeakoruistaan. 

2 hengen huone

05

06

Ilmari

/ Ilmari Tapiovaara (1914-1999)

Modernien suomalaisten huonekalujen suunnittelija oli Alvar Aallon perillisiä. Tapiovaara kehitti puun ja vanerin taivutusmenetelmiä pitkälle ohi Aallon menetelmien. Keravan Puuteollisuus Oy:ssä Tapiovaara ulotti ensimmäisenä muotoilijana Suomessa vastuunsa teollisiin tuotantoprosesseihin, jotka eivät perinteisesti kuuluneet suunnittelijalle. 

2 hengen huone

Kaj

/ Kaj Franck (1911-1989)

Suomalaisen sosiaalisen taidesuunnittelun edelläkävijä, kansainvälisesti palkittu keramiikka- ja lasimuotoilun modernisti sekä arvostettu opettaja Taideteollisessa korkeakoulussa. Demokraattisen ja ekologisesti tiedostavan muotoiluajattelun takia Franckia on usein luonnehdittu suomalaisen muotoilun omatunnoksi. 

3 hengen huone

07

08

Lisa

/ Lisa Johansson-Pape (1907-1989)

Lisa Johansson-Pape oli 1900-luvun jälkipuoliskon merkittävin suomalainen valaisinmuotoilija. Paitsi että hän suunnitteli valaisin tehdas Orno Oy:lle  tavattoman laajan malliston, hän myös uudisti käsityksiä valaisemisen periaatteista ja keinovalosta.

2 hengen huone

Nanny

/ Nanny Still (1926-2009)

Stillin monipuolinen muotoilu-ura alkoi 1949 Riihimäen Lasi oy:n muotoilijana. Nanny Still McKinney määritteli muotoilulle kolme lähtökohtaa: materiaali, muoto ja käyttö. Still suunnitteli Riihimäen lasin lisäksi koruja Auran Kultasepille ja lasia sekä porsliinia useille kansainvälisille valmistajille. 

2 hengen huone

09

10

Birger & Yki

/ Birger Kaipiainen (1915-1988) & Yki Nummi (1925-1989)

Kaipiainen oli yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä  ja tunnetuimpia muotoilijoita. Arabialle suunniteltu Paratiisi astiasto ei jättäne ketään kylmäksi. Yki Nummi oli yksi niistä moderneista muotoilijoista, jotka nostivat suomalaisen muotoilun maailmanmaineeseen. Uusien materiaalien, kuten akryyli, käytössä Nummi oli edelläkävijä. Hän piti tärkeimpänä työsarkana värisuunnittelua. Hän toimi Tikkurilan väritehtaan suunnittelijana ja perusti väripalvelutoimiston, sekä kehitti uuden maalien sekoitusjärjestelmän, Joker -värikartan 

max 4 hengen huone

Hanko

Jokaisessa hankolaisessa hotellissa pitää tietenkin olla yksi huone, joka on nimetty kaupunkimme mukaan. Huoneen päätyseinää somistaa koko seinän kokoinen kuva Hangosta 1900-luvun alusta, ajasta jolloin Hanko oli yksi Suomen suurimmista satamista ja jolloin siirtolaisiksi Pohjois-Amerikkaan lähti lähes 400 000 suomalaista. 

2 hengen huone

11

13

Erik

/ Erik Bruun (s. 1926)

Bruun tunnetaan grafiikastaan. Kuvamainos Oy:ssä syntyi uran ensimmäinen painettu juliste, Ayshire 50-vuotisnäyttelyä varten. Itsenäisenä mainospiirtäjänä ja graafikkona Bruun on toiminut vuodesta 1953 lähtien. Jaffa-logo ja mainokset, sekä luonto ja luonnonsuojelu näkyvät Merikotka- ja Saimaannorppa -julisteissa.

2 hengen huone

Rut

/ Rut Bryk (1916-1999)

Rut Bryk oli suomen modernin keramiikkataiteen keskeinen uudistaja ja Arabian ateljeetaiteilijana 1950-luvulla hän oli yksi alansa juhlituimpia suomalaisia. Brykin tyyli vaihtelee naivismista modernismiin. Bryk oli naimisissa Tapio Wirkkalan kanssa. 

2 hengen huone

14

31

Sand

Sand on  kahden hengen huone, kolmen huoneen kokonaisuudesta. Sand on sisustettu rennosti ja merihenkisesti. 

2 hengen huone

Klippa

Klippa on suurin kahden hengen huone, kolmen huoneen kokonaisuudesta. Klippa on sisustettu rennosti ja merihenkisesti. Huoneeseen mahtuu helposti lisävuode. 

2 hengen huone

32

33

Sten

Sten on yksi kahden hengen huone, kolmen huoneen kokonaisuudesta. Sten on sisustettu rennosti ja merihenkisesti. Huoneessa on erillissängyt ja parveke sisäpihalle

2 hengen huone